A kawruh sethitik babagan alat abrasive

Tisu abrasif kira-kira dipérang dadi telung kategori: nyenyet, medium lan longgar.Saben kategori bisa dipérang manèh dadi nomer, dsb., sing dibédakaké karo nomer organisasi.Sing luwih gedhe nomer organisasi sakaalat abrasive, sing luwih cilik persentase volume saka abrasive ingalat abrasive, lan luwih akeh longkangan antarane partikel abrasive, kang tegese organisasi looser.Kosok baline, luwih cilik jumlah organisasi, luwih kenceng organisasi kasebut.Abrasive karo tissue ngeculke ora gampang passivate nalika digunakake, lan generate kurang panas sak mecah, kang bisa nyuda deformasi termal lan ngobong workpiece.Butiran abrasive saka alat abrasive kanthi organisasi sing ketat ora gampang ambruk, sing migunani kanggo njaga wangun geometris alat abrasif.Organisasi alat abrasif mung dikontrol miturut rumus alat abrasif sajrone nggawe, lan umume ora diukur.Abrasive terikat superabrasive utamané digawe saka berlian, boron nitrida kubik, lan liya-liyane lan diikat karo agen ikatan.Amarga rega dhuwur saka berlian lan boron nitride kubik lan resistance nyandhang apik, abrasives bonded digawe karo wong-wong mau beda saka abrasives bonded abrasive biasa.Saliyane lapisan abrasive superhard, ana lapisan transisi lan substrat.Lapisan superabrasive yaiku bagean sing nduweni peran pemotong, lan kasusun saka superabrasive lan agen ikatan.Matriks nduweni peran pendukung ing grinding lan kasusun saka bahan kayata logam, bakelite utawa keramik.

71OpYkUHKxL._SX522_

Ana rong proses manufaktur kanggo abrasive ikatan logam, metalurgi bubuk lan elektroplating, sing utamane digunakake kanggo abrasive ikatan abrasif superhard.Metode metalurgi bubuk nggunakake tembaga minangka pengikat.Sawise nyampur, dibentuk kanthi mencet panas utawa mencet ing suhu kamar, banjur disinter.Cara electroplating nggunakake campuran nikel utawa nikel-kobalt minangka logam elektroplating, lan abrasive digabungake ing landasan miturut proses elektroplating kanggo nggawe alat abrasif.Varietas khusus abrasive kalebu abrasive korundum sing disinter lan abrasive serat.Alat abrasive korundum sintered digawe kanthi nyampur, mbentuk, lan sintering kira-kira 1800 ℃ kanthi bubuk alumina alus lan jumlah kromium oksida sing cocog.Iki jenisalat abrasivenduweni struktur kompak lan kekuatan dhuwur, lan utamané digunakake kanggo Processing jam, instruments lan bagean liyane.Piranti abrasif serat digawe saka filamen serat (kayata filamen nilon) sing ngemot utawa nempel ing abrasive.Dheweke duwe elastisitas sing apik lan utamane digunakake kanggo polishing bahan logam lan produke.

8

Lapisan transisi digunakake kanggo nyambungake matriks lan lapisan superabrasive, lan dumadi saka agen ikatan, sing kadhangkala bisa diilangi.Binder sing umum digunakake yaiku resin, logam, logam dilapisi lan keramik.
Proses manufaktur abrasive terikat kalebu: distribusi, campuran, mbentuk, perawatan panas, pangolahan lan inspeksi.Kanthi binder sing beda, proses manufaktur uga beda.Ikatan keramikalat abrasive utamané nganggo cara mencet.Sawise ngebotake abrasive lan binder miturut rasio bobot saka rumus, sijine iku ing mixer kanggo nyampur roto-roto, sijine menyang jamur logam, lan wangun alat abrasive kosong ing penet.Kothong wis garing lan banjur dimuat menyang kiln kanggo manggang, lan suhu pembakaran umume kira-kira 1300 °C.Nalika binder sintered titik leleh kurang digunakake, suhu sintering luwih murah tinimbang 1000 ° C.Banjur diproses kanthi tepat miturut ukuran lan wujud sing ditemtokake, lan pungkasane produk kasebut dipriksa.Abrasives resin-ikat umume kawangun ing penet ing suhu kamar, lan ana uga proses panas-mencet sing digawe panas lan pressurized ing kahanan dadi panas.Sawise ngecor, hardening ing tungku hardening.Nalika resin fenolik digunakake minangka binder, suhu curing yaiku 180 ~ 200 ℃.Abrasive sing diikat karo karet utamane dicampur karo rol, digulung dadi lembaran tipis, banjur ditindhes nganggo piso.Sawise ngecor, wis vulcanized ing tank vulkanisasi ing suhu 165 ~ 180 ℃.

565878

Wektu kirim: Sep-05-2022